Štampa

Obnovljiva energija - Energetska rešenja za budućnost

Firma TAGOR electronic, specijalizovana za distribuciju elektronskih komponenti, instrumenata I alata, pored ostalog, u svom programu nudi kompletan proizvodni asortiman vodećeg svetskog proizvođača elektronskih komponenti, komponenti za kontrolu i automatizaciju fabrika i industrijskih sistema osvetljenja – Panasonic. http://pewa.panasonic.com

 

Panasonic Electric Works obezbeđuje optimalna rešenja u oblasti obnovljivih izvora energije kod snabdevanja tehnologijom i proizvodima idealno pogodnim za konverziju solarne energije i Smart metere (pametna brojila).

Koncept Smart Grid (Pametna mreža) u bliskoj budućnosti će obezbediti uštede energije, smanjenje troškova i povećanje pouzdanosti i stabilnosti naše elektro i energetske infrastrukture.

Smart metar obezbeđuje u realnom vremenu merenje potrošnje energije sa mogućnošću dvosmerne komunikacije. AMI (Advanced Metering Infrastructure – Napredni Sistem Merenja) je sistem koji meri, prikuplja i analizira potrošnju energije . AMI nudi platformu za upravljanje distribucijom energije i mogućnost da se nadgledaju i upravljaju aparati u domovima potrošača.

Obnovljivi izvori energije su nekontinualni u prirodi i imaju velike koristi od primene Smart Grid-a. Infrastruktura za prenos električne energije korišćenjem obnovljivih izvora zahteva metod i sredstva za smanjenje potražnje električne energije u periodima niske ili ograničene dostupnosti.

Kućna mreža (HAN – Home Area Network) proširuje neke mogućnosti Smart Grid rešenja, koristeći standarde kao što su ZigBee .

Sposobnost da se ugasi ili hibernacija uređaja kada nisu u upotrebi može da obezbedi značajno smanjenje u korišćenju energije.

Rasveta
Kontrola prisutnosti

Svetla se automatski uključe, isključe ili zatamne na osnovu detekcije prisustva.

Prinos dnevne svetlosti
Veštačka rasveta se zatamnjuje automatski u skladu sa količinom tj. intenzitetom ambijentalne prirodne sunčeve svetlosti koja ulazi u samu zgradu.

Smart - Vremensko isključivanje
Vremenski planirano isključivanje ili zatamnjenje instaliranih svetlosnih izvora putem tajmera.

Smart Meter – Pametno Brojilo
Automatsko očitavanje brojila (AMR) korišćenjem releja za prenos podataka preko RF, mobilnih veza i energetskih linija za napajanje.

Napredno Merenje Potrošnje
Napredna infrastruktura (AMI) takodje obezbeđuje dvosmernu komunikaciju i kontrolu kućnih aparata i uređaja.

Programabilni thermostat
Omogućava vremensko upravljanje, kao i PIR senzor za detekciju prisustva.


Za sve informacije o Panasonic proizvodima obratite se firmi TAGOR electronic koja je njihov partner u prodaji www.tagor.rs ili na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .