Print

LED rasveta

Svetlosni izvor sastoji se od jedne ili više odabranih LED dioda povezanih i kontrolisanih u struji i temperaturi, koje garantuju nezamislivu autonomiju u poređenju sa bilo kakvom drugom sijalicom. Zahvaljujući neprestanom tehnološkom napretku, LED rasveta ima veliku primenu u širokom spektru područja bilo da se radi o funkcionalnoj ili dekorativnoj rasveti. Zbog svog inovativnog dizajna i tehnologije koja garantuje visok kvalitet svetlosti uz nisku, ekološki orjentisanu potrošnju energije, predstavljaju najefikasnije svetlosno rešenje za svaki ambijent. Posebna prednost ovih proizvoda je u njihovoj apsolutnoj prilagodljivosti individualnim željama klijenata i širokom spektru standardnog programa i visokom kvalitetu izrade uz dugogodišnju garanciju proizvođača.


LED izvori imaju dug životni vek – traju do 50 puta duže od klasičnih sijalica. Takođe, LED izvori nisu izloženi iznenadnom pregorevanju. Oni, isto tako, ne prestaju funkcionisati, oni postepeno tokom životnog veka padaju u performansama, dakle, ekstremno visoko su pouzdani. LED izvori su takođe bolji i u pogledu energetske efikasnosti i težine. Ukratko, LED izvori su neuporedivo bolje rešenje u poređenju sa sijalicama sa užarenom niti i predstavljaju optimalan izbor za funkcionalnu i dekorativnu rasvetu. U poređenju sa ostalim svetlostnim telima, LED izvori su bolji u pogledu pouzdanosti tokom životnog veka, dužini životnog veka, štetnih supstanci, pakovanja i težine.


 

Među nebrojeno mnogo prednosti LED-tehnologije u odnosu na tradicionalnu rasvetu, ističemo:

 • energetsku uštedu potrošnje do 90%
 • prosečan vek trajanja između 10 i 20 godina, što je oko 100 puta više od uobičajenih sijalica
 • smanjenje troškova održavanja za 90%
 • emitovanje toplote do 50°C predstavlja smanjenje od 80% u odnosu na halogenu rasvetu (što utiče na značajnu ekonomsku uštedu u klimatizaciji zbog zagrejavanja prostora, te tako i izbegavanje šteta prouzrokovanih pregrejavanjem)
 • jednostavno i brzo postavljanje, zamenjujući samo rasvetno telo, garantuje mogućnost rešenja za svaku upotrebu, primenjivo u svim ambijentima i u svim uslovima
 • značajna ušteda prostora prilikom instalacije
 • ekskluzivnost rasvetnih efekata vidljivih danju, a iznenađujućih noću (jasna svetlost - sjajno bela 4000°K-5000°K, svetlost boje slame - srednje topla 3800°K - 3600°K, svetlost tople boje 3000°K, višebojna RGB)
 • energetski je daleko korisnija od konvencionalne rasvete
 • ne emituje IR ili UV zrake
 • otpornost na vibracije
 • trenutno ponovno paljenje
 • nema poznatih opasnosti kod odlaganja (bez žive, olova, štetnih gasova,...)
 • otpornija na vandalizam od konvencionalnih izvora svetlosti
 • usmereni izvor, koji omogućuje korisniji plasman svetla
 • potpuna IP zaštita

 


U raspravi o iskoristivosti energetskih izvora Evropske unije svi su se usaglasili da je štednja energetskih izvora nužna, a svaki dan odlaganja takve štednje, velika je greška. Svaki pojedinac može snažno uticati na štednju energije u svakodnevnom životu. Prihvaćene su i stupile na snagu nove odredbe evropskog energetskog zakonodavstva koje se odnose na iskoristivost energije. Inicijativa za korišćenje štednih sijalica, tek je jedna u moru sličnih koje su svetlo dana ugledale nakon što su objavljene studije sa alarmantnim prognozama o promeni klime. Domaćinstva su najveći pojedinačni potrošač energije u Srbiji, čak oko 30% od ukupne neposredne potrošnje. Povećanjem svesti građana o mogućim uštedama i mi možemo direktno uticati na potrošnju energije.


Naš katalog komponenti za LED rasvetu možete pogledati ovde.

 

- LED i power LED lampe (Seoul, Avago, Osram)
- Power LED moduli (Citizen)
- Optika za LED rasvetu (Khatod, Carclo, Fraen)
- Hladnjaci i kućišta ekstrudirani, paste i lepkovi
- Štampane ploče sa metalnim jezgrom
- IC za konvertore
- Napajanja za LED rasvetu (Supertex, TI, Maxim, Cypress, ONS itd)
- AC/DC, DC/DC moduli sa ili bez dimovanja (Mean Well, Recom, Excelsys, Deutronic)